20160428_144151 2 Mjpg

BiHii Oy 


Toimii Kalajoen Himangalla, kompostilaitoksella Marjajärventiellä. Yritys on perustettu 2017 ja toiminta käynnistyi vuonna 2018 ostamalla kompostilaitoksen tuotantoa varten.
Yritys valmistaa heti käyttövalmiita Luomu kasvatukseen soveltuvia kasvualustoja, 

Liiketoimintamme punainen lanka on kierrättäminen ja laadukkaiden kasvualustojen valmistaminen. Kasvualustamme valmistetaan turkiseläinten lannasta, biohiilestä sekä vähän kasvuturvetta.  Tiesitkö, että turkiseläinlanta on yksi ravinnerikkaimpia lantoja.  Kasvualusta on  erinomainen, hygienisoitu ja elintarvikekasvien kasvatukseen soveltuva kasvualusta.  Kasvualusta kuivataan ennen pakkaamista, joten siinä saadaan myös ravinteet säilymään hyvin. 


BiHii Oy:n avajaiset pidettiin 9.5.2019 

Tilaisuudessa kansanedustaja Juha Pylväs toi esille  kuinka tärkeää kiertotalous ja tähän liittyvä tuotekehitys on maaseudulle. Tulevaisuudessa se tulee painottumaan merkittävästi uusien innovaatioiden syntyy,

BiHii Oy:n ympäristöteko  haaste on suojelija emer.prof. Luke Kari Tiilikkalan  mukaan tarjoaa jokaiselle mahdollisuusden olla mukana edistämässä hiilineutraalimpaa elinympäristöä. 

 " Uudet kasvualustat, orgaaniset lannoitteet sekä maanparannusaineet ovat konkreettisia näyttöjä  bio- ja kiertotalouden mahdollisuuksista. Ravinteiden kierrätys Itä-Merestä puutarhoihin ja pelloille sekä parvekeviljelyyn  ovat ainutlaatuisia ratkaisuja merien puhdistamisen näkökulmasta. Biohiilen käyttö KHK-kaasujen sitojana tarhoilla ja kompostoinnissa on uutta lannankäsittelyosaamista, jolle on suuret tarpeet monista syistä. Hiilen sidonta kasvualustoihin on osa tekniikka, jota hiilineutraali yhteiskunta tarvitsee. 

Tärkeä on ollut myös parvekeviljelyyn sopivan kartonkilaatikon tuotekehistys. Muovittomille tuotteille on tilaus!  Yrityksen ja StoraEnson yhteistyö tuo hiilensidonnan ja ravinteiden kierrätyksen jokaisen kuluttajan asiaksi. Se on konkretiaa, jolla torjutaan hysteriaa ja avuttomuutta, joka leimaa turhaan ilmastokeskustelua. 

Biohiilen käyttö omassa viljelyssä on konkreettisempaa ilmastomuutoksen hillintää kuin maksut säätiöiden kompensaatiorahastoihin. BiHii Oy:llä on korkeat tavoitteet ja  voimme kukin olla omalla teollamme edistämässä hiilineutraalimpaa elinympäristöä."

Haastankin teidät kaikki tulemaan yhteisiin talkoisiin, ottamalla käyttöön BiHii´n kasvualustan puhtaamman huomisen puolesta!
Kari Tiilikkala


Ympäristötalkoissa on kompensoitu päästöjä

16 jälleenmyyjää

    Rautapohja Oy K-Rauta Rautapohja

     Himangan Kuljetus Oy

    V & M Hautamäki Oy

    Raahen Rautakauppa Oy Ojanrauta Raahe

    Ojan Rauta Oy K-Rauta Oulainen

    K.Hilakivi Ky

    JV Rauta Oy K-Rauta Pudasjärvi

   Hanhinevan Puutarha

   HalpaHalli Kalajoki    

    Rauta-Maatalous Jaatinen Oy    

    Prisma Ylivieska    

    K-Rauta Lanterna Helsinki     

    Ojan Rauta Oy Ojan Rauta Kalajoki     

    Media Gravity Oy, Helsinki

    ProFur ry, Vantaa

Lisäksi

74 asiakasta

yhteensä laskettuna autolla ajettuina kilometreinä kompensointimäärä on 6351 km