Tarinamme

Kiertotalous on noussut arvoonsa, myös maaseudun raaka-aineiden osalta. BiHii-tuotanto on huipentuma lannan päästöjä ja ravinteiden kierrätystä koskevalle nelivuotiselle tutkimukselle yhteistyössä Luonnonvarakeskuksen ja Kalajoen kaupungin kanssa. 

Mission

Your chance to flaunt your mission and qualities that you want people to know. Make sure you don't miss out on anything important.

Vision

Your chance to flaunt your mission and qualities that you want people to know. Make sure you don't miss out on anything important.

Values

Your chance to flaunt your mission and qualities that you want people to know. Make sure you don't miss out on anything important.

Bihii-banner1-1-1.jpg

Kompostilla ravinteet luonnollisessa muodossa kasveille

Kasvien lannoitus on hoidettu perinteisesti jo vuosisatojen ajan lannan ravinnepitoisella sisällöllä. Kompostoitu tuotantoeläinten kakka on paras ja luonnonmukaisin lannoite mitä luonto tuottaa ja Bihiin menetelmällä se kompostoidaan täysin hajuttomaksi ja hygieeniseksi sisältäen kuitenkin kaikki arvokkaat ravinteet mitä kasvit tarvitsevat hyvään ja luonnolliseen kasvuun. BiHiin tuote on kiertotaloutta parhaimmillaan; siinä yhdistyvät perinteet ja modernin kiertotalousajattelun tuomat innovaatiot.

BiHii Oy valmistaa hajuttomia biohiili- ja kompostipohjaisia kasvualustoja ja lannoitteita moneen eri kasvatustarpeeseen, pakattuna erilaisiin pakkauksiin, suursäkkeihin sekä irtotavarana asiakkaiden erilaiset tarpeet huomioiden. Toiminta perustuu puhtaasti kiertotalouteen ja tuotteemme soveltuvat luomuviljelyyn. BiHiin toiminnan taustalla on usean vuoden ajan kestänyt tutkimustoiminta. Itse tuotanto on jatkuvasti valvottua ja teknologia huolehtii tuotteiden tasalaatuisuudesta.

Lannan sisältävät arvokkaat ravinteet yhdistetään innovatiivisella tavalla BiHiin tuotteissa kasvien helposti käytettäväksi.  BiHiin tuotteisiin saadaan yhdistettyä tehokkaasti hygienisoidun lannan kasveja ravitsevat typpi, fosfori ja kalium biohiilen avulla.  Biohiilen ansiosta kaikki BiHiin tuotteet toimivat myös hiilinieluina. Tämä tarkoittaa sitä, että BiHiin lannoitteessa tai kasvatusalustassa oleva biohiili sitoo ilmassa olevaa hiilidioksidia ja varastoi sen maaperään pitkäaikaisesti. BiHiin tuotteet osallistuvat tärkeään taisteluun ilmastonmuutosta vastaan, sillä hiilidioksidi on yksi merkittävimmistä kasvihuonekaasuista. Lisäksi biohiilen kyky sitoa ravinteita, estää tehokkaasti vesistöjen rehevöitymistä.

Punaisena lankana on kiertotalous sekä ympäristöystävällisyys

Biohiilen lisäksi BiHiin tuotteet sisältävät kompostoitua ja hygienisoitua eläinlantaa, kalkkia ja kasvuturvetta erilaisina seoksina. BiHii Oy:ssä on kehitetty lannan hyödyntämistä kasvualustaksi ja lannoitteeksi nelivuotisessa tutkimuksessa Luonnonvarakeskuksen ja Kalajoen kaupungin kanssa. Lopputuloksena on ravinteikas ja hygienisoitu kasvualusta, joka soveltuu elintarvikekasvien kasvatukseen ja luomukasvuviljelyyn. Tuotekehittelyn ansiota on myös se, että kasvualusta on hajuton ja sitä on näin ollen miellyttävä käyttää. 

– Vaikka kasvualustamme on lantapohjainen, se ei haise, joten se sopii erinomaisesti myös parveke-, kuisti- tai sisätilakasvatukseen, kertoo Lasse Joensuu.

Tosiasia on, että lantaa syntyy koko ajan ja kaikkialla maailmassa. BiHiin mallilla se on hyödynnettävissä ruokavihannesten kasvattamiseen hygienisesti. BiHii-kasvualustojen tai -lannoitteiden mukana ei leviä vaarallisia kasvintuhoojia, ja niiden hygieniataso on muutenkin erinomainen .

– Voimme siis vaikuttaa ympäristö- ja kiertotalouteen laajasti sekä edistää kaasu- ja ravinnepäästöjen vähentämistä lisäämällä hyvinvointia, Lasse Joensuu toteaa.

 BiHiin tuotteet ja teknologia ovat erinomaisesti skaalatavissa myös kansainväliseen toimintaa silmällä pitäen, Mikko Joensuu jatkaa.

Kiinnostuitko tuotteistamme?

Etsimme jatkuvasti joukkoomme aktiivisia jälleenmyyjiä!
Jätä meille yhteystietosi, niin me palaamme asiaan.

Scroll to Top
Vieritä ylös